SWING kultury
Sýrařské kultury směsné :
|
|
|
|
FD-DVS RSF-736 –homofermentativní směs s termofilní kulturou – pro kontinentální sýry –Eidam, Gouda, Tilsiter |
205,- Kč |
|
X nedodává se |
FD-DVS MLC-300, Peccorino a podobné ovčí sýry, polotvrdé sýry nízko i vysokodohřívané s lámavou konzistencí a pikantní chutí. |
X |
|
200U za 640,- Kč |
FD-DVS DCC 290/350U, kultura pro klasickou holandskou Goudu |
x |
|
350U za 1 050,- Kč |
White Daily/50U-originální kultura pro výrobu bílých Balkánských sýrů |
205,- Kč 50U na 500L mléka |
|
|
PROP Acid PS-4/5U na 5000 až 20 000 L mléka, kultura tvořící ementálská oka a chuť. |
1 200,- Kč/sáček |
|
|
Termofilní kultura
pro výrobu vysokodohřívaných sýrů, pařených sýrů Pasta Filata nebo Mozzarella, či jako doplňková pro holandské zboží se používá termofilní kultura. Pro malé výrobce Chr. Hansen nabízí kulturu STI-12, balenou po 50U, pokud je potřeba dodat příchuť alpských sýrů, nabízí se kultura PS4-5U. Sýry zrající v chladu se neotevřou, ale získají onu nasládlou příchuť.
Termofilní kultura |
|
FD-DVS STI-12\50U |
185,- Kč / sáček |
Pomocná kultura pro zrání sýrů , Lactobacillus helveticus |
|
FD-DVS LHB02/50U |
205,- Kč |
Cena je uvedena bez DPH.
Doplňkové kultury SWING
Jsou dodávány v podobě sušených kultur v balení po 10U a nebo v podobě očkovacího inokula v roztoku. Jedná se o plísňové kultury Penicilium camemberti, P. caseicolum pro sýry s bílou plísní na povrchu pod názvem PCA-1. Plísňová kultura pro sýry s modrou plísní uvnitř těsta rod P. roqueforti pod názvem PR-4. Dále o mazové kultury Brevibacterium, kvasinkové kultury LAF se běžně nenabízí, jen po dohodě.
Doplňkové kultury SWING |
||
Swing PCA-1/10U |
740,- Kč / kus |
Penicillium candidum |
Swing PR-4/10U |
850,- Kč / kus |
Penicillium roqueforti |
Swing BL-1/10U |
390,- Kč / kus |
Brevibacterium linens |
Swing BC-1/10U |
390,- Kč/kus |
Brevibacterium casei |
Ceny jsou uvedeny bez DPH 21%.